Τα Μουσεία της Αγιάσου

Καλώς ήρθατε στη μοναδική μουσειακή εμπειρία με
«Τα Πλακάκια Που Μιλάνε»

Για να μάθετε περισσότερα για κάθε έκθεμα απλά σαρώστε τον κωδικό QR στα πλακίδια μας γύρω από τα μουσεία!

Folklore Museum of Agiasos

Λαογραφικό Μουσείο

Αν θέλετε πραγματικά να μάθετε για τον πολιτισμό της Αγιάσου, το Αναγνωστήριο στεγάζει και το Λαογραφικό Μουσείο όπου μπορείτε να βρείτε τη σπάνια ιδιωτική Λαογραφική Συλλογή του Στρατή Π. Η Τζίνη

Διαβάστε περισσότερα»

«Τα πλακάκια που μιλάνε» είναι ένας μοναδικός, αυτόνομος ξεναγός όπου οι νέες τεχνολογίες συμπλέκονται  με τα  παραδοσιακά στοιχεία, παρουσιάζοντας μία ενδιαφέρουσα αυτόνομη ξενάγηση του οικισμού της Αγιάσου.

Η δράση μας αυτή αφορά την δημιουργία και τοποθέτηση σε ιστορικά κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος στην Αγιάσο χειροποίητα κεραμικά πλακάκια, ζωγραφισμένα στο χέρι με μοναδικά παραδοσιακά σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση της Λεσβιακής υπαίθρου αλλά και με μοτίβα από σχέδια αργαλειών μοναδικά στην Λέσβο, δημιουργία των ζωγράφων και αγγειοπλαστών της Αγιάσου με εμπειρία γενεών.

Στο κάτω μέρος του πλακιδίου τοποθετήσαμε ψηφιακές ετικέτες QR Code και μέσω της κάμερας του κινητού μας ή εφαρμογής QR Code Scanner, σκανάρουμε το πλακάκι και αμέσως  συνδεόμαστε  στην ιστοσελίδα του Visitagiasos.gr στον αντίστοιχο online δίγλωσσο οδηγό σε ελληνικά και αγγλικά με οπτικοακουστικό υλικό για το σημείο.

Έτσι, πέρα από την αναλυτική πληροφόριση του σημείου, μπορούμε να βρούμε χαρτογραφημένες διαδρομές για τις προτεινόμενες εναλλακτικές πορείες μέχρι το επόμενο πλακάκι, οργανώνοντας έτσι την ξενάγηση μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μας, μαθαίνοντας μέσω της τεχνολογίας για τους ιστορικούς  χώρους, τα μουσεία ή και τις επιχειρήσεις γύρω από τα σημεία ενδιαφέροντος, «παντρεύοντας» λοιπόν την παράδοση με την τεχνολογία και δημιουργώντας ένα χρήσιμο και διαχρονικό εργαλείο, που με μία απλή κίνηση με το κινητό μας θα μας γεμίζει γνώση και έγκυρη πληροφόρηση.

Επίσης, δείτε και αυτά τα καταπληκτικά μέρη στην Αγιάσο !

Chestnut forest of Agiasos

Καστανιώνας

Αν αγαπάτε την φύση ή είστε φανατικός πεζοπόρος ή ποδηλάτης βουνού, η Αγιάσος αγκαλιάζεται από τον Καστανιώνα όπου τα πυκνά δάση καστανιάς είναι ότι πρέπει για ορειβασία ή και αναρρίχηση.

Διαβάστε περισσότερα»

Κυνηγήστε τον κρυμμένο θησαυρό με «Τα Πλακάκια Που Μιλάνε» της Αγιάσου!

μείνετε ενημερωμένοι!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε αποκλειστικό περιεχόμενο και μηνιαίες ενημερώσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα στην Αγιάσου