Η δράση «Τα Πλακάκια Που Μιλάνε»

«Τα πλακάκια που μιλάνε» είναι ένας μοναδικός, αυτόνομος ξεναγός όπου οι νέες τεχνολογίες συμπλέκονται με τα παραδοσιακά στοιχεία, παρουσιάζοντας μία ενδιαφέρουσα αυτόνομη ξενάγηση του οικισμού της Αγιάσου.

Η δράση μας αυτή αφορά την δημιουργία και τοποθέτηση σε ιστορικά κτίρια και σημεία ενδιαφέροντος στην Αγιάσο χειροποίητα κεραμικά πλακάκια, ζωγραφισμένα στο χέρι με μοναδικά παραδοσιακά σχέδια εμπνευσμένα από τη φύση της Λεσβιακής υπαίθρου αλλά και με μοτίβα από σχέδια αργαλειών μοναδικά στην Λέσβο, δημιουργία των ζωγράφων και αγγειοπλαστών της Αγιάσου με εμπειρία γενεών.

Στο κάτω μέρος του πλακιδίου τοποθετήσαμε ψηφιακές ετικέτες QR Code και μέσω της κάμερας του κινητού μας ή εφαρμογής QR Code Scanner, σκανάρουμε το πλακάκι και αμέσως συνδεόμαστε στην ιστοσελίδα του Visitagiasos.gr στον αντίστοιχο online δίγλωσσο οδηγό σε ελληνικά και αγγλικά με οπτικοακουστικό υλικό για το σημείο.

Έτσι, πέρα από την αναλυτική πληροφόριση του σημείου, μπορούμε να βρούμε χαρτογραφημένες διαδρομές για τις προτεινόμενες εναλλακτικές πορείες μέχρι το επόμενο πλακάκι, οργανώνοντας έτσι την ξενάγηση μας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα μας, μαθαίνοντας μέσω της τεχνολογίας για τους ιστορικούς χώρους, τα μουσεία ή και τις επιχειρήσεις γύρω από τα σημεία ενδιαφέροντος, «παντρεύοντας» λοιπόν την παράδοση με την τεχνολογία και δημιουργώντας ένα χρήσιμο και διαχρονικό εργαλείο, που με μία απλή κίνηση με το κινητό μας θα μας γεμίζει γνώση και έγκυρη πληροφόρηση.

Τα 26 έξυπνα πλακάκια του Visit Agiasos, σκορπισμένα στο χωριό της Αγιάσου από το Φεβρουάριο του 2020:

✔️ Βοήθησαν τους επισκέπτες να περπατήσουν σε μέρη που δε θα είχαν ανακαλύψει αλλιώς.
✔️ Κατάφεραν να ρίξουν φως στα μοναδικά παραδοσιακά μοτίβα της Αγιάσου.
✔️ Προσέλκυσαν χιλιάδες ταξιδιώτες και τους σύστησαν σε ένα πανέμορφο, ιστορικό χωριό.
✔️ Δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον και ξεχωριστό challenge “θησαυρού” για οικογένειες.

Χάρτης με τις διαδρομές της δράσης «Τα Πλακάκια Που Μιλάνε»

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

μείνετε ενημερωμένοι!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε αποκλειστικό περιεχόμενο και μηνιαίες ενημερώσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα στην Αγιάσου