Το Σανατόριο

Αν αισθάνεστε περιπετειώδεις μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι από το Σταυρί

και να βρείτε γραφικά σημεία για να απολαύσετε τη φύση και να πάρετε πανοραμική θέα Αγιάσος

Το κτίριο του Σανατόριου ανεγέρθηκε το 1929 και ο χώρος που επιλέχθηκε για το κτίριο αυτό βρίσκεται στο πευκοδάσος, χαρακτηριστικό της ευρύτερης περιοχής που παρέχει άφθονο οξυγόνο. Το Σανατόριο βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από τον οικισμό της Αγιάσοςστον επαρχιακό δρόμο προς Μεγαλοχώρι, σε υψόμετρο 630 μέτρων. Η έξαρση της φυματίωσης έχει οδηγήσει στην επιλογή του χώρου για τη λειτουργία του ιδρύματος, καθώς παρείχε τις ιδανικές συνθήκες για φροντίδα και ανάρρωση. Ιδρυτής της ήταν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκοβος Α’ δυρράχιου.

Το κτίριο αργότερα το 1937 λειτούργησε ως νοσοκομείο και το 1972 το σανατόριο καταργήθηκε και μετατράπηκε σε σανατόριο. Το σανατόριο ανακαινίστηκε αργότερα το 2015.

Σκοπός του Κέντρου είναι η παροχή οργανωμένης ανοικτής φροντίδας σε ενήλικες 18 ετών και άνω και των δύο φύλων που έχουν νοητική αναπηρία – κινητικές αναπηρίες και άτομα με σοβαρές δυσκολίες αυτοφροντίδας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

μείνετε ενημερωμένοι!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε αποκλειστικό περιεχόμενο και μηνιαίες ενημερώσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα στην Αγιάσου