Καστανιώνας

Αν αγαπάτε την φύση ή είστε φανατικός πεζοπόρος ή ποδηλάτης βουνού, η Αγιάσος αγκαλιάζεται από τον Καστανιώνα όπου τα πυκνά δάση καστανιάς είναι ότι πρέπει για ορειβασία ή και αναρρίχηση.

Θαυμάστε τις καστανιές που ανεβαίνουν στα ύψη, προσέξτε για ποικίλα είδη πουλιών, περιπλανηθείτε στο τοπίο μαζί με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρέχει εξαιρετικές πληροφορίες για τους οικοτουρίστες. Από εδώ, μπορείτε εύκολα να περάσετε μέσα από τα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της Λέσβου, καθώς ένα δίκτυο δρόμων που εκτείνεται στο νησί είναι μια τέλεια διαδρομή για οικοτουρίστες. Καθώς περιπλανιέστε μέσα στο δάσος, σταματήστε στα πολλά ποτάμια, παλιρροϊκές πισίνες και λίμνες που έχουν ευλογήσει τη Λέσβο με σημαντικά οικοσυστήματα, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συλλέξετε κάστανα (στην εποχή) και να περιπλανηθείτε μέσα από καρυδιές και κερασοδύδους. Προσέξτε για βατράχια, χελώνες και μια μεγάλη ποικιλία από φίδια.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πολλά μονοπάτια που οδηγούν στον Όλυμπο αλλά και ξεναγήσεις από τους φίλους μας εδώ.

 

Στο δρόμο σας προς το καστανιά μην να χάσετε το Σανατόριο και την Πενθίλη!

 

Αν επισκεφθείτε τον Οκτώβριο, εκτός από την εκπληκτική διαδρομή με θέα στον κόλπο της Γέρας, θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα κάστανα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και να λάβετε μέρος στο ετήσιο φεστιβάλ του κάστανου στην Αγιάσος οι τοπικοί παραγωγοί δοκίμασαν τα κάστανα τους και οι ντόπιοι λαϊκοί καλλιτέχνες δημιουργούν μια δελεαστική ατμόσφαιρα!

Η οροσειρά του Ολύμπου βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000, ως προστατευόμενη περιοχή.

μείνετε ενημερωμένοι!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε αποκλειστικό περιεχόμενο και μηνιαίες ενημερώσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα στην Αγιάσου