Εκκλησία Αγίας Τριάδας

Η Εκκλησία της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στην περιοχή “Καμπούδι” στην άνω είσοδο του χωριού. Είναι ο δεύτερος μεγάλος ναός της Αγιάσος Χτίστηκε το 1870 και είναι ένα πραγματικό αντίγραφο της Κοίμησης της Θεοτόκου και των άλλων Βασιλικών του 18ου αιώνα της Λέσβου. Έχει πολλές αξιόλογες εικόνες, μερικές που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.

Στην πρόσοψη του νάρθηκα, υπάρχει ένα ανάγλυφο μάρμαρο με την προτομή του ιδρυτή του ναού που ήταν ο Χατζηγιάννης Σκορδάς το 1872. Ο ναός είναι ένα πραγματικό αντίγραφο της άλλης μεγάλης εκκλησίας της Αγιάσος της Θεοτόκου.

Όταν είστε εκεί, μην χάσετε την ευκαιρία να τραβήξετε μια φωτογραφία του καμπαναριού της εκκλησίας που είναι κομψό και εξαιρετικό.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τριήμερο φεστιβάλ του Αγίου Πνεύματος στην Αγιάσος Λαϊκά και παραδοσιακά μουσικά στίχι του νησιού μας παίζουν μέχρι το πρωί στις καφετέριες Του Καμπουδή και Σταυρίου. Την παραμονή, μετά τον Εσπερινό στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, γίνεται το έθιμο του ιπτάμενου φαναριού, το οποίο επαναλαμβάνεται το απόγευμα της ίδιας ημέρας και είναι ένα θαυμάσιο θέαμα για να δείτε.

μείνετε ενημερωμένοι!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε αποκλειστικό περιεχόμενο και μηνιαίες ενημερώσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα στην Αγιάσου